Money & Me|De Geld in je leven TAG

Geld. Het speelt jammergenoeg een hele grote rol in mijn (ons) leven. Vroeger kon ik sparen als de beste. Mijn broer, die weer beter was in uitgeven, keek altijd vol bewondering toe als ik mijn spaarkistje opende en het na de honderste keer tellen bijna niet meer dichtkreeg.

Later werd dit Dagobert Duck gedrag steeds minder. Ik ondekte de stad, het uitgaan en ineens begreep ik hoe moeilijk het was om verleidingen te weerstaan en niet alles in een keer uit te geven.

Nesrin, van het ontzettende inspirerende blog : Daily cup of Bla Bla Bla. gaf ‘ De Geld in je leven TAG’ aan mij door. Godelieve van Liever Voordelig verzon de TAG en ik vulde mijn antwoorden in.

PicsArt_1429638991626

Benieuwd waar ik mijn eerste zakgeld aan uit gaf? En of ik tegenwoordig een spaarder of een Big Spender ben?

1 Wat kocht je voor je allereerste geld ?

Zeker stiften of een kleurboek. Ik was dagelijks op de knutselafdeling in de Bart Smit te vinden.

2 Kreeg je als kind zakgeld?

Ja, en voor die leeftijd (basisschool) en tijd absurd veel. 10 gulden per week. Woensdag was zakgeld dag, en ik had die vrije middag altijd ineens erg veel vriendjes. 🙂

3 Leerde je als kind sparen?

Nee, totaal niet. Was ook niet nodig, want ik was zelf al een spaarder. Geen idee waar dit vandaan kwam, want met cadeautjes was ik nooit zuinig. Maar geld uitgeven voor mijzelf vond ik heel moeilijk.

4 Wat kocht je van je eerst verdiende salaris?

Dit was geld van de folderwijken die ik toen had. Ik had ineens een klap met geld en heb alles in een keer uitgegeven bij de Marskramer aan decoratiespullen voor mijn slaapkamer.

5 Wat zou je doen als je de loterij won?

Pff….nog meer wakker liggen denk ik. Ik hoop in iedergeval net zo blij en dankbaar te blijven met alles wat ik nu heb en krijg.

6 Je krijgt een extraatje van 100 euro wat doe je er mee?

Dat gaat in een potje en doen Bart en ik de ‘ de leuke’ dingen van. Ik probeer het in iedergeval altijd te voorkomen dat het opgaat aan boodschappen enzo.

7 Bespaar je bewust en zo ja waarop bespaar je wel en niet?

Ja. Bart en ik hebben allebei zakgeld waar we elke maand onze ‘ eigen’ dingetjes van kunnen doen. Ook hebben we boodschappengeld, zodat dat ook binnen de perken blijft. Soms lukt het, soms niet, maar zo heb ik meer overzicht over de financien. Maar mocht ik ineens spontaan zin hebben in een dag Efteling en is hier eigenlijk geen budget voor gaan we toch..hahaha.

8 Vind jij dat geld gelukkig maakt?

Ja. Als je genoeg hebt voor je levensonderhoud en af en toe wat extra’s kan uitgeven, zoals een parfum, tijdschrift en je ook nog kan sparen voor een vakantie, dan maakt geld een mens zeker gelukkig. Maar of heel veel geld, zodat je altijd maar alles kan doen je gelukkiger maakt? Ik denk het niet. Ik ben nu altijd erg dankbaar en blij als we eindelijk na hard werken en sparen op vakantie kunnen en ik weet niet of ik dat gevoel dan nog heb.

9 Sparen of uitgeven?

Allebei! Ik heb altijd een bedrag dat ik koste wat het kost op de spaarrekening wil hebben. Is dit minder, dan lig ik wakker en zorg ik dat dit zo snel mogelijk weer is aangevuld. Maar alles wat meer binnenkomt geef ik lekker uit.

 10 Wat zou je doen als je opeens heel erg rijk werd?

Het enige wat ik zeker weet dat ik gelijk doe is mijn baan opzeggen. Niet dat ik niet wil werken, maar ik zou heel wat anders gaan doen. Ook koop ik een stuk grond voor mijn ouders en schoonouders, waar ze naar hun eigen wensen een huis op kunnen laten bouwen.

Ik vond het echt een hele leuke TAG om in te vullen en ben erg benieuwd naar de antwoorden van Vlijtige Liesje.

En, zijn jullie spaarders? Ik lees altijd erg graag jullie reacties!

13 gedachtes over “Money & Me|De Geld in je leven TAG

 1. Wat bijzonder lief van jou dat je meteen aan je ouders en schoonouders denkt bij de gedachte van veel geld.

  Wat veel mensen antwoorden op de vraag wat ze zouden doen als ze de loterij zouden winnen of wanneer ze ineens heel rijk zouden zijn, is dat ze hun huidige baan zouden opgeven. Inderdaad, niet omdat ze niet willen werken, maar omdat ze werk willen doen dat ze gráág doen.

  Ik begin de indruk te krijgen dat veel mensen een baan hebben die ze toch niet zo héél leuk of nuttig vinden…

 2. livewithfear zegt:

  Wat een leuke tag! Ik spaar wel wat, maar mag ook van mezelf best eens wat uitgeven. Geld van m’n spaarrekening halen voor kleding bijv mag ik dan weer niet doen, maar als ik wat meer heb verdiend en ik mezelf mag belonen voor iets, doe ik dat wel 🙂

 3. Nesrin - Daily Cup of Bla Bla Bla zegt:

  Heel mooi ingevuld, zo een tag geeft ook best een goed beeld van iemands persoonlijkheid. Geld is leuk maar het moet ook leuk blijven en een beetje dromen is heerlijk.

 4. Erg leuk ingevuld! Ben ook altijd wel een spaarder geweest, maar sinds een familielid van mij te vroeg is overleden, ben ik er wat makkelijker in geworden. Je leeft tenslotte maar één keer en dan is alleen sparen zonder leuke dingen natuurlijk ook geen leven!

 5. Heel leuk om jouw invulling van mijn tag te zien Kelly 🙂
  Ik vind het zo lief dat je aan je ouders en schoonouders denkt! Ook vind ik het heel mooi om te lezen dat je de balans tussen sparen en uitgeven goed weet te vinden 😉
  Je link heb ik toegevoegd aan mijn speciale pagina.
  Ik ben ook heel benieuwd naar de invulling van Vlijtig Liesje.

 6. Ellen zegt:

  hihi, geld is dus zeker wel belangrijk (jammergenoeg)
  als ik denk aan een 30 miljoen prijs of zoiets absurds… dan wil ik ook met zn allen bijeen wonen 🙂
  ik zou wat op willen zetten voor mens en dier die het nodig hebben om ze te helpen.
  leuk om dat van jou te lezen … 🙂 xxx

 7. Hier is het net zo… we hebben gezamenlijk een centje voor al de vaste kosten/boodschappen/uitstapjes, maar ook elk ons persoonlijk centje.
  Zelf ben ik een spaarder, hoe meer hoe liever… maar dat lukt niet altijd… maar we doen ons best 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s