Al valt goede vrijdag in Nederland niet onder de algemene erkende Feestdagen, hebben veel mensen toch vrij van hen werk of nemen een lekker lang weekend. Met Pasen in zicht, waarop we ons tegoed doen aan een uitgebreid ontbijt, lekkere hapjes en drankjes, deel ik vandaag dus een feestelijk hapje. Erg makkelijk om te maken, maar wel onwijs lekker!
Om heel eerlijk te zijn vind ik ‘hapjes’ in bladerdeeg niet zo heel erg lekker. Kip in bladerdeeg, de meeste hartige taarten, de broodjes van bladerdeeg bij de bakker. Het liefst haal ik altijd de vulling eruit en laat het bladerdeeg links liggen.
Ik hoor Bart het zeggen: ‘Zit niet zo te viespeuken!’ 🙂
Dit hapje maakte ik dan ook, omdat ik op vrijdag, aan het einde van de werkdag, graag met Bart een wijntje drink met iets lekkers erbij, maar ik alleen nog een paar plakken bladerdeeg in de vriezer had en een klein bakje pittig geruld gehakt met wat groenten in de koelkast.(zo dat is een lange zin)
En ja…dan maak je iets klaar, wat ineens heel goed uitpakt. Of eigenlijk meer ‘inpakt’
Boodschappenlijsje voor 8 stuks
4 plakjes bladerdeeg
een restje pittig geruld gehakt met groenten
Sambal
chilisaus
een paar blokjes feta of geiten kaas
1 ei
Stap 1. Verwarm de oven voor op 200 graden en laat het bladerdeeg hierop even ontdooien.
Stap 2. Besmeer een plak bladerdeeg (of net als ik twee tegelijk) met wat chilisaus en een beetje sambal. Laat de buitenste randen vrij.
Stap 3. Schep een beetje gehaktmengsel op een plakje bladerdeeg, maar verdeel aan 1 kant, zoals hieronder op de foto, en verkruimel hierover een beetje kaas.
Stap 4. Snij het bladerdeeg daarna horizontaal door, waardoor je 4 plakjes krijg! Doe hetzelfde met de andere plakjes bladerdeeg.
Voor de oplettende lezer, ik had maar 7 hapjes, meer kon ik niet kwijt op mijn ovenplaatje. 🙂
Stap 5. Vouw nu ieder plakje dubbel over de vulling en druk de zijkanten goed dicht. Duw de dichte zijkanten naar boven, zoals hieronder op de foto tot een soort balletje, zodat er geen vulling uit kan lopen en leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat.
Laat genoeg ruimte over tussen de hapjes, zodat ze niet samen smelten tijdens het bakken.
Stap 6. Kluts het ei en smeer hiermee met een kwastje de hapjes goed in.
Stap 7. Bak de hapjes in 20 minuten gaar en iets bruin verkleurd.
Serveer met een bakje chilisaus gemengd met een theelepeltje sambal om in te dippen.
Eet u allen smakelijk!
En tot slot! Mochten deze hapjes op de een of andere manier niet lukken of in de smaak vallen, een gekookt eitje doet het ook altijd nog erg goed!
Maak of eet jij altijd iets speciaals met Pasen? En wat vind jij van deze hapjes? Ik lees altijd met veel plezier jullie reacties!
En lekker dat ze zijn 🙂
Wat ziet dat eitje er leuk uit 🙂
Jaaa ik houd wel van bladerdeeghapjes! Dus dit vind ik een heel fijn receptje 🙂
hmm ziet er smakelijk uit. ik maak nooit iets speciaals met pasen. Geniet wel van de eerste mooie dagen en de extra vrij dag zodat we wat leuks kunnen gaan doen. 🙂
Nou ik weet zeker dat jij dit erg lekker vind!!! Echt een Ellen snackje!!☺
Oeh superlekker! Mag ik vragen welke groente je precies hebt gebruikt?
Ik heb dit trouwens bij mijn favorieten gezet! Moet nog boodschappen doen en dan ben ik er klaar voor 😀
De groenten zijn: groene en rode paprika, prei, tauge en champignons! 🙂 Ik ben erg benieuwd wat je ervan vind!!!
Dat ziet er erg lekker uit!
Klinkt super goed!! X liefs