Home made banaan-havermout koekjes

De laatste paar maanden is de havermout bij ons niet aan te slepen. Ik ontbijt er regelmatig mee.

Meestal met melk, soms warm, soms koud, en af en toe voeg ik er ook rozijntjes of ander fruit aan toe.

PicsArt_1402252710637

Bart keek er eerst met veel afschuw naar. Hij kon niet begrijpen dat ik van zo’n schaaltje goed gevuld kon zitten en laat staan dat dat vieze breisel ook nog lekker was. Toch een beetje nieuwsgierig wilde hij  wel een hapje van mij proberen. En jahoor…nu is het havermout dit, havermout dat. 🙂

Naast dat je het natuurlijk kan eten door de melk,vla, yoghurt of kwark, was ik ook benieuwd naar wat je er allemaal nog meer mee kon maken. Al snel kwam ik heel veel recepten tegen.

Zo ook voor allerlei koekjes.

Super simpel, gezond en mega lekker stond er bij!!

En daar ben ik het helemaal mee eens!!!

  Ook gek op havermout en koekjes?? Probeer dit

recept dan maar eens uit!! Succes gegarandeerd!!

PicsArt_1402251181158

 

Boodschappenlijstje

    voor  7 koekjes:

  •   – halve banaan (zonder schil)
  •   – eetlepel honing
  •  – 40 gram havermout
  •  – klein handje ongezouten cashewnoten
  •  – 20 gewelde rozijntjes
  •  – zakje vanille suiker

 

 

Begin met het voorverwarmen van de oven op 200 graden en bekleed een bakplaat met een velletje bakpapier.

 Hak / maal de cashewnoten in een vijzel fijn tot kleine stukjes en prak hier de halve banaan, de havermout, het zakje vanille suiker en de honing door heen.

PicsArt_1401978106477

Het is de bedoeling dat het een vrij dik en compact beslag word. Roer hier nu als laatste met een lepel de rozijntjes door.

PicsArt_1401978151184

Maak in je handen kleine balletjes van het beslag, ongeveer net zo groot als een soepballetje en leg deze op de bakplaat. Druk  daarna de balletjes met een lepel goed plat.

PicsArt_1401978201847

Plaats de bakplaat op een rooster in het midden van de oven, en bak de koekjes in 20 minuten af. Ze zijn op goed als de randjes iets donkerbruin verkleurd zijn.Laat de koekjes buiten de oven nog zeker 20 minuten op een rooster afkoelen.

PicsArt_1401978272661

Ben je niet gek op rozijntjes kan je deze natuurlijk ook weglaten of vervangen door bijvoorbeeld stukjes pure chocolade. En geen cashewnoten in huis? Probeer eens hazel, pecan, of walnoten.

De koekjes zijn het lekkerst als je ze dezelfde dag nog opeet. Ze zijn dan namelijk nog knapperig.

Bewaren kan natuurlijk ook, maar doordat er geen bloem, boter en heel veel suikers in de koekjes zitten, worden ze vrij snel zacht.

Eetsmakelijk!!

PicsArt_1401978410069

Ik ben erg benieuwd naar jullie mening en variaties!

Advertenties

3 gedachtes over “Home made banaan-havermout koekjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s