Courgette Groente Lasagne

Lasagne! Ik eet het graag! Maar zoals je misschien ook al weet hou ik van variatie. Hierbij een recept voor een groente lasagne met courgette, dus zonder pasta!

Erg lekker en mega gezond!

PicsArt_1399144427598

Laat je niet afschrikken door het ‘ ingredienten plaatje’ ! Het meeste hiervan heb je waarschijnlijk al in huis. Koken en nieuwe recepten uitproberen, leuk! Maar om een kapitaal kwijt te zijn in de supermarkt, en daarna met allemaal aangebroken potjes en zakjes zitten waar je daarna niks meer mee doet..zonde! Daarom is het ook belangrijk dat je kijkt naar wat je al hebt en dat misschien ook een prima vervanger kan zijn voor een ‘ missend ingredient’ !

PicsArt_1399143011950

 

Groente Lasagne voor 2 personen

Boodschappenlijstje:

  • 2 courgettes
  • 1 a 2 paprika’s
  • 5 grote champignons
  • 2 uien
  • 3 tomaten
  • 5 tenen verse knoflook
  • blikje tomaten blokjes
  • blikje tomatenpurree
  • een paar zongedroogde tomaatjes ( op olie basis)
  • blaadjes van een halve Basilicum plant
  • geraspte kaas
  • mozarella ( de grote variant)
  • melk of kookroom
  • tonijn uit blik (op waterbasis)
  • sambal Oelek
  • peper en zout
  • olijfolie

 

 

 

1. Was en snij de tomaten, uien, paprika’s, champignons, zongedroogde tomaatjes, knoflook in stukjes en de mozarella in plakken van ongeveer een halve cm dik. Het handigste is dit wel te verdelen zoals hieronder.

PicsArt_1399143089497

Verwijder met een dunschiller de schil van de courgettes en snij ook deze in plakjes.

PicsArt_1399143271450

Plaats hierna een pan op een hoog vuur met een scheutje olijfolie en fruit hierin de ui, knoflook en paprika’s ongeveer 5 a 8 minuten even aan.

PicsArt_1399143646535

Zet het vuur iets lager en voeg nu ook de champignons toe.

PicsArt_1399143634001

Bak deze nog zo’n 10 minuten op middelhoog vuur mee. Goed om blijven scheppen.

PicsArt_1399143621042

Voeg nu de tomatenblokjes, tomatenpurree, gesneden tomaten en een scheutje melk toe. Pas op dat de saus niet te dun wordt! Is dit wel het geval, voeg dan iets meer tomatenpurree toe, en in het uiterste geval bloem. Het moet een smeuige dikke saus worden. Voeg als laatste de basilicum blaadjes toe en roer alles goed door op een laag vuur.

En dan nu het ALLER BELANGRIJKSTE!! PROEVEN!!!

Vind je de saus te flauw voeg dan wat peper en/ of zout toe. En mis je een andere smaak? Leef je uit met andere specerijen. Lepeltje sambal?

Als de saus goed op smaak is maak je het af door de tonijn door de saus te roeren en kan het vuur onder de pan uit.

PicsArt_1399143708387

Hierna zet je een grilpan met een beetje olijfolie op een hoog vuur en gril je de plakjes courgette, totdat ze aan beide kanten een beetje bruin verkleurd zijn. Als de eerste lading plakjes klaar is , leg je die gewoon op een bord opzij, net als poffertjes bakken.

PicsArt_1399143812055PicsArt_1399143910353

Verwarm de oven voor op 220 graden. Start met een laag saus op de bodem van je ovenschaal, dek af met een laag gegrilde courgetteplakjes en eindig met een laagje mozarella. Herhaal dit tot de ovenschaal goed gevuld is en maak het af met een goede laag geraspte kaas.

PicsArt_1399144054413  PicsArt_1399144156135

Plaatse de ovenschaal in het midden van de voorwerwarmde oven en bak in ongeveer 20 minuten af. Het laagje geraspte kaas moet lekker gesmolten en ietskrokant zijn.

PicsArt_1399144427598

Eetsmakelijk!Mijn testpanel en ik vonden het echt heerlijk!

PicsArt_1399144918486

Tip: Serveer met een paar blaadjes verse baslicum, een frisse salade en ciabattabrood.

Ik ben erg beniewd wat jullie hiervan vinden? Ik lees graag jullie reacties!!!

 

 

Advertenties

7 gedachtes over “Courgette Groente Lasagne

  1. sandra zegt:

    jaaah!! dat ga ik overnemen. maar, eh, dit is toch wel voor twee dagen?! het ziet er zoveel uit. heerlijk! en inderdaad: een en ander heb ik al in huis!
    zit er ook kleurrijk uit!

  2. hahha..nou Sandra. Wij hebben dit samen gegeten Het is een groente lasagne, dus vult veel minder dan met pastabladen. En misschien zijn wij wel grote eters? Geen idee..ik denk dat het precies voldoende is voor twee.

  3. hmmmm dat ziet er lekker uit hoor! dat ga ik zeker een keertje maken. wel zonder tonijn want ik ben vegetarier. wat zal ik er in plaats van tonijn in kunnen doen? heb je een idee?

  4. @Lisetthe, het is echt een lekker gerecht! En je kan de tonijn ook helemaal weglaten, maar vegetarisch gehakt? Ik denk dat dat ook een hele goede combinatie is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s