Lemony Bars

Ik had er werkelijk waar nog nooit van gehoord. Lemony bars.

PicsArt_1394958777012

Maar omdat ik gek ben op citroen in combinatie met zoet, kwam ik na een tijdje zoeken deze zeer aparte mini baksels tegen.

Ik kon echt niet wachten om te proeven toen ze nog op het rooster af lagen te koelen.

Het beste kan ik de smaak omschrijven als die napoleon citroenballen, met dat poederachtige suiker binnenin. Alleen nu dan nog zoeter en natuurlijk zacht.

Zoiets had ik echt nog nooit geproefd! Beniewd naar het recept en het zelf meemaken van deze smaaksensatie???

Recept Lemony Bars voor 12 repen.

Boodschappenlijstje:

Bodem:                                                                                                          Custard

  • 90 gram bloem                                                                                             –   2 eieren
  • 75 gram suiker                                                                                              – 120 gram poedersuiker
  • snufje zout                                                                                                     – 100 ml verse citroensap     (4 citroenen)
  • halve eetlepel geraspte citroen                                                                  – gele kleurstof
  • 35 gram ongezouten boter (op kamertemperatuur)

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180°C. Bedek een cakevorm met zilverpapier en zet opzij.

Meng in een grote kom de bloem,suiker, zout en citroenschil droog onder elkaar. Voeg de boter in blokjes toe en meng tot een zanderig deeg.

Bekleed de cakevorm met het deeg  en druk met de bolle kant van een lepel overal goed aan.

Bak de bodem 16 à 19 minuten op een rooster  in het midden van de oven, of tot de randen lichtbruin gekleurd zijn.

Maak intussen de citroencustard.

Meng alle ingrediënten onder elkaar tot een homogene massa. En voeg een paar druppels gele kleurstof toe, voor een mooi effect.

IPicsArt_1394959111538

Haal de bodem uit de oven en giet de custard er meteen over.

Plaats de bakvorm terug in de oven, gedurende ongeveer 20 minuten of tot de custard overal gezet is.

Klaar? Laat volledig op een rooster afkoelen.

Snijd het citroengebak in repen en zeef er voor het serveren nog wat poedersuiker boven.

En als je het helemaal af wil maken met een toefje zelfgeklopte slagroom en een theelepeltje aardbeienjam.

Heerlijk voor bij de koffie, thee of als nagerecht!!!

SMULLEN!!!!

PicsArt_1394958959256

Wat vinden jullie van de combinatie citroen en zoet? En deze lemony bars? Zeer benieuwd naar jullie reacties!

Advertenties

7 gedachtes over “Lemony Bars

  1. dol op alles met citroensmaak, heb nu olijven gevuld met citroen… ben benieuwd. Ik hou niet van in de keuken rommelen haha maar als je nog eens een stukje over hebt wil ik graag proeven 🙂 xxxx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s